dimecres, 18 de juliol de 2012

Restauració d'equips

Una de les tasques més freqüents en el manteniment dels equips d'usuari (alumnes/professors) del projecte EduCAT és la restauració dels equips.

Convé fer-la quan:

 • Hi ha entrat algun virus.
 • S'han instal·lat massa coses i el sistema operatiu va REALMENT lent.
 • S'ha desconfigurat el sistema operatiu i no arrenca o no arrenca bé.
 • Algun dispositiu s'ha desconfigurat i no trobem la manera de reinstal·lar els drivers.


No convé fer-la amb molta freqüència perquè:

 • Perdem les configuracions personals.
 • Perdem les actualitzacions del sistema operatiu i del programari.
 • Perdem les dades personals que no estiguin a la unitat D (Dades)
 • Podem xafar el disc si aturem l'ordinador abans que s'acabi de restaurar (si es queda sense bateria, per exemple)


Per sort o per desgràcia, fins a data d'avui, n'hi ha 3 models diferents de Toshiba i tots tres tenen sistemes de restauració diferents:

Toshiba NB-200
Són els de la primera tanda, per restaurar-los hem de prèmer la tecla "Esc" (part superior esquerra del teclat) mentre arrenca l'ordinador, abans que carregui qualsevol cosa.
Llavors ens surt un menú de restauració que ens permet triar entre:

 • Restaurar Windows
 • Restaurar Linkat
 • Restaurar Tot el sistema
 • Sortir

Triem el que volem restaurar i anem dient que sí (y) a les preguntes que ens fa sobre si estem segurs de continuar i que això suposarà la pèrdua de totes les dades.

Toshiba NB-250 (segona tanda)
Aquests ordinadors ja compten amb la opció de restauració del sistema al menú d'arrencada, si accedim a aquesta opció ens torna a demanar quin sistema operatiu volem restaurar.
Com en el cas anterior, hem de dir que si (y) a les preguntes per poder continuar.

Toshiba NB-250 (tercera tanda)
Aquests ordinadors són com els anteriors però, degut a que alumnes DOLENTOTS es dedicaven a restaurar els ordinadors dels seus companys per tocar els collons (o alguna cosa més grossa), es va decidir protegir el sistema de restauració mitjançant una contrasenya.
Per accedir a aquest menú cal prèmer la tecla P quan ens surt el menú d'arrencada que ens demana amb quin sistema opertatiu volem entrar. Llavors apareix l'opció de posar-hi el password que ens permetrà accedir al menú de restauració, el password és 3141592 i piquem intro.
Igual que en els casos anteriors, hem de dir que sí (y) i tirar endavant.

MOLT IMPORTANT:
Cada ordinador és responsabilitat del seu propietari o propietària!
Si la restauració no es fa correctament es pot desconfigurar el disc dur i ja no es podrà tornar a restaurar si no es duu a un servei tècnic (que acostuma a cobrar per fer aquesta feina)
Mentre es restaura l'ordinador HA DE TENIR CONNECTAT EL CARREGADOR perquè si es queda sense bateria abans d'acabar es pot quedar desconfigurat i llavors toca allò del servei tècnic.

I sobre tot! Restaurar l'ordinador ha de ser la darrera opció i mai hem de restaurar l'ordinador de ningú sense el seu permís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada