diumenge, 2 d’octubre de 2011

Milions de contrasenyes!

Una de les coses que més mandra em fan és haver de tenir una contrasenya per cada web/servei 2.0 que faig servir o tafanejo.

Per mirar d'evitar-ho hi ha unes quantes solucions:

-La més cutre: posar la mateixa contrasenya a tot arreu, és fàcil però molt dèbil, ja que si ens la prenen ens deixen indefensos i feina tindrem a canviar-les totes. (no és massa difícil que ens la cacin ja que hi ha webs que demanen registrar-se per accedir al contingut posant-hi l'adreça de correu, un usuari i una contrasenya. Hem de mirar l'adreça i si no comença per https hem de prendre més precaucions)
-La pràctica: és fer servir l'adreça del lloc més un codi, per exemple, si aquest web em demanés contrasenya jo posaria srlCODIluistomas (on CODI convé que inclogui números i signes, i sempre posar el CODI a partir de la tercera lletra del web)
-La còmoda: fer servir un programa de gestió de contrasenyes, tipus keypass. Que són programes que ens guarden els usuaris i contrasenyes i ens permeten dur-los en un llapis USB. (Aquests no els he fet servir mai)
-La del núvol: és fer servir l'extensió Synch del Firefox (si fem servir el Firefox), és un sistema que ens permet emmagatzemar usuaris i contrasenyes, a més a més d'historial de navegació, adreces d'interés... a Internet, i poder-ho fer servir en qualsevol altre ordinador que tingui el Firefox i el Synch instal·lats. Aquesta és la que faig servir per comoditat i perquè normalment treballo amb un munt d'ordinadors diferents. Necessita dues contrasenyes.
-La del núvol II: fer servir Google Chrome com a navegador i sincronitzar-ho amb el compte de Gmail.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada