dissabte, 8 de gener de 2011

Identitat Digital

Identiquè digiquè?

La Identitat Digital és el nom que rep la recopil·lació d'informació associada a cada usuari d'Internet que 'algú' pot fer.

És a dir, si nosaltres fent servir un compte de correu electrònic participem en fòrums, blocs, webs, publiquem opinions o comentaris... automàticament aquesta informació pot ser analitzada i registrada en el nostre profile, de manera que es crea una base de dades on apareixen les nostres aficions, preferències, gustos, opinions... que, en principi, serveix per rebre publicitat 'personalitzada' i orientada.Aquesta n'és una de les 'funcions' de la Identitat Digital, una altra és la recerca voluntària que algú altre pugui fer. A tots ens sona com a través de Facebook empreses han acomiadat treballadors que deien estar de baixa i penjaven fotografies de festes descomunals o de viatges en les dates que estaven de baixa.Un altre aspecte que s'ha de tenir molt en compte és que una vegada que 'alliberem' informació a la Xarxa ja no en som els propietaris, això vol dir que si jo penjo una fotografia, un vídeo, un comentari, un fitxer d'àudio... i passat un temps me'n penedeixo i decideixo esborrar-ho del lloc on ho he penjat, no tinc cap seguretat ni cap manera de saber quanta gent (o 'bots') n'ha fet una còpia, ni on o per a què es pot fer servir aquella còpia.
Avui dia es parla molt de les xarxes socials, especialment de FB perquè és la que més ràpidament està creixent i la que enganxa més als alumnes dels instituts, tot i que molts no tenen l'edat mínima per crear-se una compta (14 anys) però és molt fàcil posar una data anterior perquè la màquina de FB permeti l'alta de l'usuari. Una de les coses que es diu de FB és que els comentaris que es fan, els articles que es pengen, ara mateix ens poden semblar adients, fins i tot divertits, però... ens semblarà igual d'aquí 15 ó 20 anys? Podran ser 'investigats' per un departament de selecció de personal d'una empresa en el futur i ser-ne la causa de la no contractació d'aquests alumnes que ara s'ho passen tan bé sense ser-ne conscients?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada